Dāvanu kartes internetā



Gribēju papētīt, kur Latvijā var internetā iegādāties dāvanu kartes. Diezgan loģisks veids, kā sākt šādu izpēti, ir meklēt konkrēto vārdu Google meklētājā. Atrastie rezultāti bija visai interesanti, tāpēc nolēmu uztaisīt šo rakstu. Protams atradu meklēto, bet Google meklēšanas rezultāti sākotnēji nebija paši noderīgākie.

Par personisko motivāciju - tā kā veidoju šo blogu, gribētu dalīties ar kādu ieteikumu, kur internetā uzņēmumi var tirgot savas dāvanu kartes, tādā veidā arī popularizējot arī savu biznesu.

Izpētes metodoloģija

Izpētes mērķis ir saprast, vai Latvijā ir kāds interneta portāls, kas apkopo dažādu uzņēmumu dāvanu kartes, un kurš no tiem faktiski vislabāk kvalificējas atslēgas vārdam "Dāvanu kartes internetā".
Pētījuma veikšanas laiks: 2019.gada maija sākums.

Mazā pētījuma gaita, kas secīgi arī atspoguļosies rezultātos:

  1. Google rezultātos ierakstīju "Dāvanu kartes internetā" un atlasīju 10 TOP meklēšanas rezultātus.
  2. Papētīju katru no lapām mēģinot saprast, cik dāvanu kartes konkrētais piedāvātājs izmanto. Sniedzu savu vērtējumu.
  3. Apkopoju spriedumu par Google meklētāja TOP10 rezultātiem.
  4. Pameklēju cītīgāk, ko interesantu var atrast par šādu specifisku interneta nišu.

Svarīgi ir pieminēt, ko es saprotu ar vārdu salikumu DĀVANU KARTE - tā ir konkrēta uzņēmuma vai uzņēmumu grupas dāvanu karte, ar kuru var norēķināties par uzņēmuma mazumtirdzniecībā piedāvātajiem produktiem vai sniegtajiem pakalpojumiem.

Secinājums: Vispalašākais dažādu uzņēmumu dāvanu karšu piedāvājums ir FromMe dāvanu kartes.

Google Top10 rezultāti

Meklējot "Dāvanu kartes internetā" konkrētajā brīdī rādīja šādus rezultātus (Organic search) - tas ir, neņemot vērā pirmos 4 rezultātus, kas parasti ir Google AdWords reklāma.

Sākotnēji uzskaitīšu Top10 rezultātus, bet komentāri ar saitēm sekos pēc tam:

  1. Dāvanu portāla Visas Dāvanas dāvanu karšu sadaļa;
  2. Dāvanu portāla Dāvanu Serviss dāvanu karšu sadaļa;
  3. Dāvanu portāla FromMe visu dāvanu saraksts;
  4. Dāvanu portāla Lieliska Dāvana produktu veidu apraksts;
  5. Foto salona Picture Happy dāvanu kartes sadaļa;
  6. Universālās dāvanu kartes Galactico dāvanu kartes sadaļa;
  7. Priekšapmaksas kartes Īstā Dāvanu Karte sākuma lapa latviešu valodā;
  8. Interneta veikala Saldākiem Sapnīšiem dāvanu kartes sadaļa;
  9. Veikala Gandrs dāvanu kartes sadaļa;
  10. Tirdzniecības centra SPICE dāvanu kartes sadaļa;

Tad par visu pēc kārtas - apakšnodaļu nosaukumi būs atspoguļoti tādi, kādi tie parādās Google rezultātos, līdzīgi kā attēlā.


1 - Dāvanu kartes - Dāvanas

Patiesībā atverot šo Visas Dāvanas mājas lapas sadaļu netradu nevienu dāvanu kartes piedāvājumu, jo piedāvāti tiek dāvanu kuponi romantiskai vai aktīvai atpūtai. Piedāvājumi ļoti jauki, bet meklēto neatradu.

https://visasdavanas.lv/davanu-kartes

2 - Dāvanu kartes | Dāvanu Serviss

Uzspiežot uz šī meklēšanas rezultāta, atveras Dāvanu servisa kataloga sadaļa ar 5 piedāvājumiem. Pirmais piedāvājums ir Dāvanu servisa vienotā dāvanu karte, bet pārējie ir kuponu piedāvājumi. Nav īsti tas, ko meklējām - dažādu uzņēmumu dāvanu kartes.

https://www.davanuserviss.lv/davanu-kartes

3 - Dāvanas priekam un labsajūtai | Meklē FromMe dāvanu katalogā

Atverot FromMe dāvanu katalogu paveras visai plašs piedāvājums gan ar dāvanu kuponiem, gan ar dāvanu kartēm, kur pa vidu ir arī universālā FromMe dāvanu karte. Ir skaidrs, ka šī lapa piedāvā daudz un dažādu uzņēmumu dāvanu kartes, bet vienlaikus man radās jautājums, kāpēc meklēšanas rezultāti neaizveda tieši uz specifisko sadaļu, kurā ir pieejamas tieši dāvanu kartes. Es gan nezinu, kam īsti šis jautājums būtu jāadresē - FromMe vai Googlei.

https://www.fromme.lv/davanas

4 - Dāvanu kartes | Lieliska dāvana

Lieliskai dāvanai meklēšanas rezultātos kā piemērotākā lapa parādās informatīva lapa par to, ka Lieliska Dāvana piedāvājumā ir tāds produkts kā dāvanu kartes. Interesanti, ka šajā lapā nevar atrast nevienu piedāvājumu - ir tikai bilde ar dažādiem dāvanu kuponiem. Tas liek domāt, ka dāvanu kartes Lieliska dāvana piedāvā tikai "uz papīra".

https://www.lieliskadavana.lv/par-mums/produkti/davanu-kartes

5 - Dāvanu kartes internetā - Gaumīga dāvana | picturehappy.lv

Picture Happy ir labi pastrādājuši reklamējot, ka dāvanu kartes internetā ir gaumīga dāvana, bet aizejot uz viņu piedāvājumu, redzam, ka viņi piedāvā tikai savas 3 dāvanu kartes, kuru atšķirība ir nominālā vērtība 15 EUR, 25 EUR vai 35 EUR. Visu cieņu Picture Happy par veikumu nokļūstot piektajā vietā Google meklēšanas rezultātos, bet tas nav īsti tas, ko meklēju, un gribētu arī teikt, ka viņu solījums arī nav gluži korekts - tas, ka viņi piedāvā "Dāvanu kartes internetā - Gaumīga dāvana"

https://www.picturehappy.lv/lv/giftcards/

6 - Dāvanu karte - Galactico.lv

Par Galactiko visā visumā viss ir skaidrs. Zināms zīmots ar skaidru biznesa modeli. Atcerot saiti, lietotājs tiek aizvests uz Galactico kartes piedāvājuma lapu, kur parādās tās piedāvājuma plašums un priekšrocības. Jebkurā gadījumā ir skaidrs, ka Galactiko karti var izmantot ļoti daudz veikalos, bet tā nav vietne, kur iegādāties dažādu veikalu dāvanu kartes internetā.

Interesanti: Jaunums, ko uzzināju šīs izpētes laikā ir tāds, ka sākot no 08.04.2019. Galactico dāvanu karšu derīguma termiņš ir 3 mēneši.

https://www.galactico.lv/lv/davanu-karte

7 - Īstā Dāvanu Karte: Visa pasaule ir kā dāvana!

Atverot Īstās dāvanu kartes piedāvājumu ir jāpapēta, lai saprastu, ko viņi piedāvā. Piedāvājumā ir anonīma MasterCard karte, ko var uzdāvināt kā dāvanu - kas būtībā ir nauda nevis aploksnē, bet ielikta plastikāta kartē. Šajā lapā piedāvā divu veidu dāvanu kartes "Īstā Dāvanu Karte" un "Veikalu dāvanu kartes", kas pievērsa manu uzmanību šīs mazās izpētes sakarā. Šis vārdu salikums šajā mājas lapā nozīmē, ka šo dāvanu karti var izmantot veikalos, bet tas galīgi nav tas, ko mēs meklējām.

https://www.istadavanukarte.lv/?lang=lv

8 - Pērc DĀVANU KARTI internetā!!! - Saldākiem sapnīšiem

Šis ir interneta veikals, kurā var iegādāties gultas veļu. Šī nav vieta, kur nopirkt dažādu uzņēmumu dāvanu kartes.

Interesanti: Meklēšanas rezultātu saite aizved uz mājas lapas sadaļu, kurā ir informācija, ka kopš 2017.gada 1.decembra var iegādāties interneta veikala dāvanu karti, bet reāli to iegādāties konkrētajā lapā nevar. Lai to izdarītu, lapā ir jāatrod grūti pamanāma saite, kas aizved uz dāvanu kartes iegādes lapu.

www.saldakiemsapnisiem.lv/perc-davanu-karti-interneta/

9 - Dāvanu karte - Gandrs
Skaidri un lakoniski ir minēts, ka šī saite ved uz veikala Gandrs dāvanu kartes iegādes vietu. Ja jau veicam šo pētījumu, tad jāpārliecinās, ka šajā lapā dāvanu karte ir iegādājama, par ko arī pārliecinos.

Interesanti: Gribētu vien pieminēt, ka ar dāvanu karti var norēķināties gan veikalā, gan par dažādiem Gandrs sniegtajiem pakalpojumiem - arī par telpu un teritorijas nomu Gandrs īpašumos.

https://www.gandrs.lv/veikals/davanu-karte/

10 - Spice - Dāvanu Kartes
Šajā lapā ir pieejama informācija par tirdzniecības centru SPICE un SPICE Home vienoto elektronisko dāvanu karti, ko šajā lapā arī var iegādāties. Ar šo karti var iepirkties daudz un dažādos veikalos un paēst un atpūsties dažādās vietās, bet tas nav tas, ko meklējām.

Interesanti: Testējot pirkumu gan pamanīju, ka par katru iegādāto dāvanu karti ir jāmaksā komisija 0.60 EUR apmērā. Pēc tam tikai pamanīju, ka patiesībā elektroniskā dāvanu karte ir MasterCard maksājumu karte.

https://www.spice.lv/services/gift-cards


Spriedums par Top10 Google rezultātiem

Jāatzīst, ka Google rezultāti šim specifiskajām atslēgas vārdam "Dāvanu kartes internetā" nesniedza to, ko es sagaidīju. No pirmajiem 10 rezultātiem tikai viena lapa FromMe.lv, kaut kādā mērā piedāvāja to, ko meklēju. Jāatzīmē, ka pirmie 4 maksas meklēšanas rezultāti arī mani gribējas aizvilkt dāvanu kuponu meklēšanas virzienā vai konkrēta uzņēmuma dāvanu kartes virzienā.

Kas vēl piedāvā dažādas dāvanu kartes internetā?

Analizējot Google rezultātus aizdomājos - vai es nepareizi meklēju, vai arī Latvijā ir tikai viens portāls FromMe.lv, kas piedāvā vienā vietā iegādāties dažādu uzņēmumu dāvanu kartes?

FromMe.lv dāvanu kartes

Papētīju vairāk FromMe.lv, un paveroties mājas lapas sadaļā FromMe.lv dāvanu kartes, varam redzēt, ka viņu piedāvājumā šobrīd ir 281 uzņēmuma dāvanu kartes.

FromMe ir fokusējies tikai uz dāvanu karšu tirdzniecību internetā, un atsķirībā no dažādiem citiem konkurentiem, nemaz nepiedāvā dāvanu kartes plastikāta formātā vai stendos lielveikalos.


GiftCard dāvanu kartes

Salīdzinoši jauns uzņēmums, kas piedāvā dažādu veikalu un atpūtas vietu dāvanu kartes ir GiftCard. Tas ir Draugiem Group uzņēmums, kas piedāvā uzņēmumiem uztaisīt plastikāta dāvanu kartes, ko galveno kārt tirgo Rimi veikalos netālu no kases.

Dāvanu kartes var, protams, iegādāties arī internetā, bet tas nav viņu galvenais tirdzniecības kanāls, jo vienīgais dāvanu karšu formāts ir plastikāta kartes. Tās attiecīgi ir fiziski jānogādā pircējam, kas nav ne ērti, ne ātri, ne lēti (bezmaksas).




Comments